„УМЕН ДОМ” В 4 СТЪПКИ – ВЪЗМОЖНО ЛИ Е ТОВА?

Всички си мислим, че умните домове изискват много финанси и сложно изпълнение.
Изграждането на умен дом днес не е толкова сложно, колкото беше в началото, особено ако започнете с малко и градите постепенно.
Избирайте продукти, които най-добре отговарят на нуждите Ви и ги вземете тогава, когато може да си ги позволите. Така няма да утежните излишно семейния бюджет и малко по малко домът Ви ще става по-умен.

Предлагаме Ви първи 4 стъпки, с които може да започнете:

1. УМЕН ГОВОРИТЕЛ С ГЛАСОВ КОНТРОЛ
Всеки умен говорител съдържа в себе си и умен асистент. Обикновено тези говорители идват с приложение, което действа като контролен център за други умни технологии. Може да използвате приложението, за да свържете говорителя с останалите умни устройства във Вашия дом. Така, след като вече са свързани, ще може да ги управлявате с гласови команди чрез говорителя, вместо да влизате във всяко отделно приложение за всяко устройство.

2. УМНО ОСВЕТЛЕНИЕ – ЕДНО ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ ПРИЛОЖЕНИЯ
Умните крушки може да се използват за повишаване на енергийната ефективност на жилището, да спомогнат за опазване на дома Ви, да превърнат обикновения Ви осветителен ключ в димер и много други.

Единственото, което трябва да направите, за да направите осветлението си по-умно, е да смените нормалните си крушки с умни. Някои от тях изискват еднократно закупуване на малък хъб за управление, който трябва да се включи в тока. Хубавото е, че след закупуване може да управлявате до 50 умни крушки чрез него.

3. УМНИТЕ КОНТАКТИ ПРАВЯТ ПОЧТИ ВСИЧКО УМНО
Те са точно това, което си мислите- адаптери, които превръщат нормалните Ви уреди в умни. Умните контакти използват Wi-Fi, за да Ви дадат контрол върху уредите от всякъде чрез приложение.

Уредите Ви трябва да „не са умни”, за да може умния контакт да ги управлява. Това означава, че те трябва да започнат да работят веднага, след като им се подаде ток без да се изисква да се натискат допълнителни бутони.

4. УМНИ ОХРАНИТЕЛНИ УСТРОЙСТВА
Когато някой позвъни, Вие получавате видео обаждане на телефона. Може да отговорите или напълно да игнорирате обаждането, а ако имате умна ключалка дори може да им отворите без да сте в дома си. Най-популярните умни охранителни устройства използват детектор за движение, за да Ви известят, когато някой е на вратата.