Какво означава понятието „Домашна автоматизация“?

Това е съвременен начин да живеем по-лесно и по-добре. Основна цел на автоматизираната система е да улесни диалога ползвател – инсталации, които стават все повече и по-сложни. На практика без такава интегрирана система за управление е невъзможно функциите на уредите и инсталациите в дома да се ползват пълноценно. Според статистиката, без автоматизация те се ползват на много малък процент от техните възможности.

Какви секции има секторът за домашна автоматизация?

Системите за домашна автоматизация обхващат управление на отопление и вентилация, осветление, щори, аудио и видео продукти, енергиен мениджмънт и системи за сигурност.

Тя осигурява връзка и управление на всички инсталации в дома само с едно натискане на бутона на дистанционно, от контролния панел или чрез тъч скрийна на мобилния телефон или таблета.

Системата за автоматизация е на модулен принцип – вие избирате инсталациите, които ще управлявате.

Интелигентната система дава сигурност и спокойствие – с нейна помощ може да проверите дали не сте забравили нещо включено.

Интеграцията към алармени системи ви позволява от същия софтуер да получите известие за взлом, изтичане на газ, при пожар или наводнение.

Това е решение и на проблема с поддръжката и сигурността на големите извънградски къщи. Можеш да наблюдаваш къщата в реално време на смартфона си, да следиш потребелнието на енергия, а преди да пристигнеш, да подготвиш своя дом с най-комфортната температура.